easyfit-pahasohva-siilinjarvi

#siilinjärviliikkuu

 

Kuinka tähän tultiin, Riston tarina. Kerron asioista jotka ovat jääneet hyvin mieleen ensimmäisten viiden vuoden aikana. Voisin kirjoittaa kirjankin tästä asiasta ja sivujuonia sekä tapahtumia riittää, mutta pyrin hieman lyhyempään versioon.

 

Olen tiennyt jo ala-asteelta lähtien että yrittäjyys kiehtoo minua ja haluan toimia yrittäjänä. Jokin siinä viehätti pikkupoikaa ja olen aina kunnioittanut yrittäjyyttä.

 

Ennen keskuksen avausta työskentelin DNA:lla, työsuhteeni päättyi marraskuun lopussa 2012, siitä hyppy todella tuntemattomaan. Myynti, esimiestyö ja kuntosaliharjoittelu olivat minulle entuudestaan tuttuja, mikään muu ei.

easyfit-siilinjarvi

 

 

Kiinteistö nousi vauhdilla, mutta harmikseni kuukauden aikataulusta jäljessä. Sinällään saimme varmastikkin valta-osan meille tulossa olleista henkilöistä asiakkaiksemme. Mutta kesään oli kuukauden lyhyempi aika. KESÄ.

 

Avajaiset olivat menestys! Hinta 29,90€ kuukaudessa herätti epäilyitä, että me nostamme sen kuukauden kuluttua, no ei ole vieläkään nostettu. ”ei tänne kylään enää jumppapaikkoja mahdu”, mahtui ja mahtuu vielä lisääkin! Ensimmäisten kuukausien aikana teimme loistavaa työtä. Mutta olihan se aivan hirveää säätöä, uusille yrittäjille ketju lupaa kattavat koulutukset. Viisi vuotta sitten nuista ei ollut mitään tietoa. Osasimme luoda asiakkaan järjestelmään ja siinäpä se :)

Kevääseen asti mentiin lennossa ja sumussa. Sitten tuli kesä. Edelleen minun on erittäin vaikea ymmärtää sitä asiaa ettei kesällä voi käydä kuntosalilla. Ja sanon tämän henkilökohtaisena mielipiteenä, enkä kuntosaliyrittäjänä. Mitäs muuta se tuo ensimmäinen kesä toi tullessaan… Minä soittelen huoltoyhtiöön että onko meidän ilmanvaihto kunnossa koska täällä on lämmin? Saan sitten vastauksen jota en todellakaan osannut odottaa, kyllä se on kunnossa mutta jäähdytystähän tähän kiinteistöön ei ole asennettu. Muistan vuokranantajani sanat kun neuvottelimme salirakennuksen rakentamisesta Siilinjärvelle, siihen tulee paras ilmanvaihto jota tänä päivänä rahalla saa…jep, no ilmanvaihto on kyllä hyvä, mutta jäähdytys puuttuu. Järjestelmään se jäähdytys saadaan jälkikäteen, mutta kun on pienen talon persaukinen poika Pielavedeltä niin ei ole rahaa. Ja varmasti minä sen sinne laitankin kunhan on rahaa.

 

Työ jota saan tehdä on aivan mahtavaa :) Saan myydä loistavan henkilökunnan kanssa liikuntaa, hyvää oloa ja palveluita jotka parantavat ihmisten hyvinvointia. Missään vaiheessa en ole kuvitellut että yrittäminen olisi helppoa. Minä en pelkää töitä, haasteita on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan. Jokaiseen ongelmaan kuitenkin löytyy ratkaisu. Jokainen peruttu ryhmäliikuntatunti tuntuu minusta pahalle, oli peruuttamisen syy mikä tahansa. Valtaosassa meidän ketjun keskuksissa yrittäjillä on osaaminen monien tuntien ohjaamiseen, minulta se valitettavasti puuttuu. Tottakai, minäkin voisin oppia sitä ”kasia” laskemaan :)

avajaiset

 

Kuinka sujuu? Mitä kuuluu? Teillä menee varmasti hyvin? Nämä kysymykset on hienoa kuulla :)  Jokaiselle vastaa Risto, liikuntakeskusyrittäjä, henkilö joka pitää liikunnan merkitystä yhteiskunnan hyvinvointiin erittäin merkityksellisenä. Kenellekkään ei ole vastanut Rs Company Oy:n toimitusjohtaja Risto. No muutamille yhteistyökumppaneille tulee vastattua toimitusjohtajan roolissa.

”Tässähän tämä jäitä poltellessa nuoruus kulluu”, ”eihän tässä ole mitään järkeä, mutta kun ollaan kaulaa myöten p……. niin minkäs teet”.

 

Etenkin viimeisen vuoden aikana kun olen ollut Kuopiossa huomattavasti enempi, kuulen viikottain sanat, ”ei ole johtajaa näkynyt, taitaa mennä kaikki aika rahojen laskemiseen”. No niin meneekin, kuten tähänkin asti. Kuten tähänkin asti viimeiset viisi vuotta, kuinka saan pidettyä tämän firman pystyssä. Tressi ja huoli ovat aina läsnä, ei ole semmoista aamua, päivää, iltaa kun asiaa ei ajattelisi. Alun alkaenhan se rahan tarve mitä ensimmäiseen vuoteen tarvitaan oli laskettu meidänkin kohdalla pieleen. Meidän kassa oli avajaisissa tyhjä, onneksi meille on kuitenkin tullut sisään rahaa kokoajan hyvin joten kassa on pitänyt meidät hengissä. Eli jos joku kuvittelee etten hanki esimerkiksi laitteita nuukuuttani, se ei johdu siitä, vaan siitä että meillä ei ole varaa. Osansa tähän asiaan tuo meidän ketjun ja TechnoGymin maahantuojan välinen sopimus, jonka ansioista laitteet maksavat ketjumme yrittäjille enemmän kuin muille, näin ainakin olen ymmärtänyt.

 

Monesti on tuntunut että en pääse sanomaan näitä sanoja…. Vittu jeee, mä tein sen! Olen ensimmäinen mieshenkilö meidän ketjussa joka toimii omassa yhtiössään ilman yhtiökumppaneita ja joka onnistuu pitämään keskuksen viisi vuotta pystyssä! Siitä minä olen tyytyväinen. Tämä viisi vuotta on sikäli merkityksellinen koska laitteiden leasing- sopimukset päättyvät ja se merkitsee kulujen pienentymistä. Helpottaa jonkin verran mutta meidän vuokrakulut liiketilasta ovat 30% korkeammat kuin ketjussa yleensä, joten tekemistä riittää ja tämä tappaa tuloksen.

 

Cash-in :) Tää se on kanssa hauska tapaus. Meidän kirjanpitoa hoitaa tämä Vaasalainen tilitoimisto. Terveisiä Vaasaan minun mahtavalle kirjanpitäjälle Ankille <3 Olet korvaamaton apu.

 

 

Suomessa on mielestäni aivan hyvät mahdollisuudet yrittäjyyteen. Minua harmittaa se että, moni joka on itseäni paljon fiksumpi, korkeasti koulutettu sekä löytyy todellakin osaamista, menee ja ostaa sen ylihintaisen asunnon. Sitten ei enää uskalleta. Tämä on aivan ymmärrettävää, mutta valitettavaa. Olisihan minäkin sillä rahalla jonka pankista olen EasyFit Siilinjärveen satsannut, ostanut Siilinjärveltä uudehkon omakotitalon. En todellakaan kadu että olen rahan laittanut Siilinjärveläisten hyvinvointiin. Vaikka en ikinä mitään takaisin saisikaan, pienen palkan lisäksi.

Ennen avajaisia meillä oli tietyt tavoitteet jotka asetin henkilökohtaisesti koskien asiakasmäärää. Parhaimmillaan meillä on ollut yli 1700 maksavaa asiakasta. Nyt ollaan hyvin kaukana tuosta. Miksi? Tottakai voin miettiä syitä. Yrittäjänä se on helppoa, peiliin katsomalla se löytyy.

 

Sukupolvien välinen ero siinä että mitä ollaan liikuntapalveluista valmiita maksamaan on iso. Siilinjärvi nukkumalähiö, kuten eräs meidän asiakas minulle asian vuosia takaperin ilmaisi. Oma ikäluokkani ja nuoremmat ovat tottuneet siihen että liikuntapalveluista maksetaan. Vanhemmat ikäpolvet ovat tottuneet yhteiskunnan tuottamiin liikuntapalveluihin. Olimme ensimmäinen taho joka toi Siilinjärvelle kuukausiasiakkuuden kertakorttien sijaan. Tämä se oli alkuvaiheessa ison ihmettelyn aihe.

 

 

Osaan pyytää anteeksi ja uskallan pyytää apua… joten arvoisat Siilinjärven asukkaat, otetaampa nyt pieni ryhtiliike ja suunnataan EasyFitille, kasvatetaan asiakasmäärää parilla sadalla niin minunkin on kivempi hengittää.

 

#siilinjärviliikkuu

 

About Risto Savolainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *