Samu Vainikainen: Rantakunnossa salilta Mantulle

Olen Samu Vainikainen, 24-vuotias pesäpalloilija Siilinjärven Pesiksestä, miesten Ykköspesisjoukkueesta. Asun Siilinjärvellä ja käyn töissä Kuopiossa Lankarakenne Oy:llä.

Innostukseni pesäpalloon alkoi jo lapsena seurattuani isäni piirisarjan pelejä Kuopion Kelta-Mustissa. Aloitin pesäpallon harrastamisen Hirvilahden Nuorisoseuran Urheilijoiden pesiskoulussa 10-vuotiaana. Vähitellen Hirvilahden pesistoiminta hiipui, mutta itse halusin jatkaa mukavaa harrastusta. Sopiva joukkue löytyi Siilinjärveltä. Täytyy olla kiitollinen siitä, että vanhempani tukivat harrastamista ja veivät minua harjoituksiin monta kertaa viikossa. Innostus vain lisääntyi, kun sain hyviä kavereita joukkueesta. Tälläkin hetkellä osa näistä kavereista pelaa kanssani samassa joukkueessa. Vuonna 2008 sain mahdollisuuden pelata Superpesistä Kuopiossa Puijon Pesiksessä. Siellä vierähtikin 8 kesää ja kaudeksi 2016 siirryin pelaamaan takaisin kasvattajaseuraani SiiPeen.

Liikkuminen on minulle luonnollinen osa arkea. Pesäpallon lisäksi tykkään harrastaa erilaisia mailapelejä, joista erityisesti sulkapallo, kaukalopallo ja jääkiekko ovat mieluisia. Näiden lajien harrastaminen on pesäpalloilijalle mahdollista varsinkin syksyisin pesiksen ollessa tauolla. Jos en pelaisi pesäpalloa, liikkuisin silti säännöllisesti ja harrastaisin jotain muuta joukkuelajia. Olen myös innokas penkkiurheilija. Etenkin vapaapäivinä ja viikonloppuisin seuraan televisiosta lähes kaikkea urheilua. Uusimpana lajina olen innostunut seuraamaan maastohiihtoa.

Kuntosaliharjoittelu kuuluu olennaisena osana pesäpalloilijan viikko-ohjelmaan.

Tällä hetkellä ohjelmassamme on 2-3 voimaharjoitusta viikossa. Voimaharjoitteluni on muuttunut vuosi vuodelta tehokkaammaksi ja tänäkin vuonna olen tulosten perusteella kehittynyt fysiikan osalta. Yksittäisessä harjoituksessa teen suurimman osan liikkeistä vapailla painoilla ja lempiliikkeitäni ovat rinnalleveto ja yhden jalan kyykky. Teen kaikki kuntosaliharjoitukseni Siilinjärven EasyFit:llä, joka toimii myös kummiyrityksenäni kaudella 2016.

Siilinjärven EasyFit:ssä hienointa on se, että voimaharjoittelu onnistuu niin pesäpalloilijalta kuin kuntoilijaltakin. Tarjolla on ryhmäliikuntaa, personal trainer -palveluita, ajanmukaiset kuntosalilaitteet ja mielestäni EasyFit:llä on mukava ilmapiiri. Itse ainakin koen, että salille on aina mukava mennä. On ollut ilo huomata, kuinka siilinjärveläiset ovat innostuneet käymään salilla. Toki vielä mukaan mahtuu uusia innostuneita kuntoilijoita. Kuntosali on auki klo 5-23, joten jokaiselle löytyy sopiva aika liikkumiseen. Kesään on vielä aikaa, joten vielä ehtii salille laittamaan itsensä rantakuntoon!

siipe-easyfit-siilinjarvi-5

 

Kesällä tavataan Mantulla

Kesällä onkin sitten mukava hyvässä rantakunnossa saapua Mantulle seuraamaan SiiPen joukkueiden otteita. Meidän joukkueen, eli miesten Ykköspesiksen pelien lisäksi Mantulla ja POP Areenalla pelataan ainakin naisten suomensarjaa sekä useita junioriotteluita tytöissä sekä pojissa. Miesten Ykköspesiksen osalta uskallan luvata parempia otteita kuin edellisinä kesinä. Joukkue on vahvistunut ja se lähtee ensi kesään uudella ilmeellä. Parasta joukkueessamme on se, että suurin osa pelaajista on Siilinjärven Pesiksen omia kasvatteja.

 

Toivotan kaikki EasyFit:n käyttäjät sekä kaikki siilinjärveläiset seuraamaan meidän oman kylän poikien otteita kesällä Mantulle. Ensimmäinen kotipelimme on 20.5.2016 klo 18, jolloin vastustaja saapuu Etelä-Karjalasta Imatralta. Siihen asti hyviä treenejä ja leppoisia talvipäiviä kaikille!

 

About Risto Savolainen