Henkilökuva Pasi Kuosmanen

Pasi Kuosmanen 10 syytä, jos treeni ei kulje!

Moni treenaaja on jossain vaiheessa huomannut, kun treeni ei kulje.

Painot tuntuu raskaalta, treenit tehottomia ja on tunne, että olet valmis heittämään hanskat tiskiin. Jos treeni tökkii monta päivää putkeen, kannattaa tilanteeseen herätä ja miettiä, mistä vaikeudet johtuu.

 

Tässä 10 yleisintä syytä, miksi treeni ei kulje.

 

  1. Syöt liian vähän

Jos päivittäinen energiansaantisi on liian alhainen, tarkoittaa se myös voimatasojen laskua.

easyfit-blogi-ravinto-hashtag

Varsinkin, jos energiansaanti on ollut liian pitkään niukkaa, tällöin pienikin liikkuminen on vaikeata.

Yleistä tämä on etenkin painonpudottajilla, jotka on kituuttaneet pitkään liian pienillä päivä kaloreilla ja tässä käykin toisin päin ja painoa nouseekin tai pysyy paikoillaan.

Uskalla syödä tarpeeksi ja panosta monipuoliseen ja terveellisen ruokaan.

  1. Nukut liian vähän

Riittävät yöunet ovat kaiken perusta, keho palautuu yön aikana.

Muista 8 tuntia yöunia joka yö.

  1. Edellisestä lepo-/palautusmisviikosta on liian kauan

Aktiivisilla treenaajilla jotka harrastavat kuormittavaa liikuntaa 3-5 krt/vko tarvitsevat myös lepoviikkoja. Tällöin keho saa aikaa palautumiseen ja yleensä lepoviikon jälkeen treeni kulkee erinomaisesti.

Uskalla ottaa iisimmin viikon verran. Tee lepoviikolla rauhallisia kävelylenkkejä, venyttele, käy hieronnassa, rauhoitu. Sillä on uskomaton vaikutus kehoomme ja treenitehoihin.

  1. Stressaat liikaa

Liiallinen stressi on myrkkyä kehollemme, se kuormittaa sekä fyysisesti että henkisesti.

Jos käy rankaa vaihetta elämässä, ota treenit tarkoituksella kevyemmin, sillä kova treeni aiheuttaa myös kortisolitasojen nousua. Liikunta on hyväksi, mutta suhteuta laji elämäntilanteeseesi sopivaksi.

  1. Alkuverryttely ei ole riittävä

Jos skippaat alkuverryttelyn, voi treeni tuntua tahmealta ja kankealta. Alkuverryttelyn tarkoitus on valmistella keho kovempaan treeniin, jotta treenistä saataisiin enemmän irti ja vältyttäisiin loukkaantumisilta. Panosta siis huolelliseen alkulämpöön.

  1. Palautuminen ei ole riittävää ja treenimäärä liian korkea

Jos treenimäärä kasvaa liian suureksi eikä keho pääse palautumaan, alkaa tehot laskemaan pikkuhiljaa. Lihakset ja hermosto tarvitsevat aikaa palautumiseen.

  1. Juot liian vähän vettä

Nestehukka tulee yllättävän helposti ja jo pienikin nestehukka vetää olon nuutuneeksi ja veteläksi. Muista siis juoda pitkin päivää vettä.

  1. Treenin monotonisuus

Pasi EasyFit kulmasoutuKeho tarvitsee uusia ärsykkeitä kehittyäkseen. Lihaskunnon kehitys tapahtuu ylikompensoinnin kautta ja keho adaptoituu helposti ja siksi on tärkeää antaa lihaksille ja hermostolle uusi ärsykkeitä, jotta treenit pysyvät nousujohteisina.

 

 

 

  1. Liian vähäinen aminohappojen tai proteiinin saanti ja palautusjuoman puute.

Jos treenaat kovaa, joskus ravintolisät ovat paikallaan. Aminohappoyhdistelmät ennen treeniä ja treenin aikana antavat lisäenergiaa ja ehkäisevät lihasväsymystä.

Hyvä palautusjuoma nopeuttaa kehon palautumista antamalla välittömästi keholle energiaa ja rakennusaineita lihasvaurioiden korjaamiseen.

  1. Kehonhuolto liian vähäistä tai jää kokonaan pois

Riittävä kehonhuolto takaa paremman palautumisen treenistä ja ennaltaehkäisee lihasvaurioilta. Muista siis treenien ohella huolehtia riittävästä kehonhuollosta, eli tee liikkuvuus- ja venytysharjoituksia säännöllisesti. Keho kiittää <3

 

Treeniterveisin Pasi Kuosmanen

 

 

About Risto Savolainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *