Kaiken takana on oma päätös.

Kaiken takana on oma päätös

 

Taustaa
Lyhyesti noin neljäkymmentä ensimmäistä vuottani liikkujana: On – Off, that’s it! Liikkuminen oli kivaa silloin kun siihen pystyi panostamaan omalla mittaristolla riittävästi. Välissä oli aikoja jolloin mittaristolle en päässyt. Oma liikkumisen motivaatio oli vinksallaan tai kateissa vallan kokonaan.
Herätys – mitenkäpä ajattelit jaksaa vielä toiset noin 40 vuotta?

Oli koittanut SE hetki, kun omasta ajasta oli osattava jakaa useampaan kohteeseen. Jatkossa onnistuminen vaatisi kokonaisuutena aikaisempaa parempaa jaksamista. Ranka oli notkolla, kunto miinuksella. Tarvitsin vain tehdä päätöksen ja hieman tukea sitoutumisessa – ratkaisu löytyi EasyFitilta.
Reilun kolme vuotta sitten EasyFitilla aloittaessani tavoitteet olivat pieniä, tietäen etten voi lähteä omalla mittaristolla täysillä mukaan. Melkein kolmen vuoden ajan suuntasin EasyFitille pari-kolme kertaa viikossa. Aluksi virtuaalijumppiin, joista sain helposti hetken omaa aikaa (jumppahan onnistui vaikka sunnuntaiaamuna klo 7 – luksusta). Seuraavaksi suuntasin enemmän livenä ohjattuihin jumppiin, vähitellen opettelin myös kuntosalin puolelle.
Tekeminen ja liikkuminen on siis jäsenyyden aikana muuttunut, mutta pysynyt. Löysin EasyFitin valikoimasta tavan liikkua yksin tai ryhmässä niinäkin viikkoina ja kuukausina, kun tuli noidannuoli tai painoi hermoa, työssä meni päivät-viikot-kuukaudet pitkiksi, piha kutsui haravoimaan ja ilmaiset ämpärit kutsuivat johonkin toiseen suuntaan. Olin onnistunut tekemään hyvän päätöksen.

Sitten se tapahtui. Kuitenkin.

Tuli aikainen kevät 2016 ja tuli kesä 2016. Yllättävän nopeasti olikin jo elokuu 2016. Olin taukoillut. Melkein jo näin painajaisia: tauko jatkuu, teen ensi talvena vain töitä ja paha sohva syö minut työpäivien päätyttyä!
Onneksi muistin koko tuon tauon ajan päätöksen, sen jonka olin tehnyt reilun kolme vuotta sitten. Onneksi minulla oli se riittävän monikerroksinen motivaatiosipuli vielä mukana ja tein myös hallitun paluun. Oman motivaation lisäksi EasyFitille paluuseen ja uudelleen vauhtiin pääsemiseen vaikuttivat monet asiat, näistä mainitsen kolme päällimmäisenä mielessä olevaa: kaverit, ohjaus ja raha.

Kaverit
Enpä ihan alkuun ajatellut, että salilta saa kavereita. Toisin kävi.
Ohjaus
Tunnistin tarpeen ohjaukselle ja sain kuin sainkin siivottua kalenteriini aikaa PT:lle. Tältä istumatyöläiseltä on kuluvan syksyn aikana mm. laitettu lavat ihan tosissaan liikkumaan ja varmistettu tsempit kuntosalin puolelle.
Raha
Helpotti ja nopeutti paluupäätöstä, kun en ensimmäisen taukoajatuksen sysäämänä ollutkaan katkaissut jäsenyyttä. Enkäpä siis tarvinnut syksyn lähestyessä vehdata missä, mitä ja milloin sitä aloittaisi (vai lopettaisiko).
Lopuksi
Iso kiitos itselleni päätöksestä ja lempeistä ajatuksista. Oman motivaation tueksi onneksi löysin Siilinjärven EasyFitin PT-palvelut, jotka rokkaavat! Kiitos kuntosalin puolella alkuun pääsemisestä Väänäsen Satulle, hieman myöhemmin laajemman kuvan antamisesta Liikasen Jennalle. Kiitos syksyn ja talven 2016 vauhdittamisesta lämpimin halauksin Kumlinin Marialle – tämä tarina jatkuu
#vapausvalita #siilinjärviliikkuu

About Risto Savolainen