Henkilökuva Hannu Koskinen

Lisäravinteet ja varusteet -Hannu Koskinen

Kuka niitä tarvitsee ja mihin kannattaa panostaa?

Nämä ovat niitä kysymyksiä mitä pohditaan joka tuutissa ja mihin jokaisella tuntuu olevan oma mielipide. Mielipideasioitahan nämä eivät ole vaan kaikki, mikä voidaan perustella, on järkevää. On totta, että iso osa ravinteista, jopa kaikki, saadaan päivittäisestä ravinnosta ja jos ei voi perustella mitä ja miksi tarvitsee lisää, ei silloin kannata mitään lisätäkään. Itse olen joskus urani alussa radiohaastattelussakin pyytänyt ihmisiä ensin katsomaan jääkaappiin ja sitten vasta miettimään mitä lisäravinteita lisätä koska ne ovat nimenomaan lisäravinteita. Eihän ole mitään järkeä ostaa ”lisäproteiinia” jos ei tiedä paljonko saa ja paljonko tarvitsee proteiinia??

Miksi sitä silloin lisätä?! Minä olen myynyt lisäravinteita omallakin salilla ja vaikka niistä itselleni tuloa tulee, sanonut rehellisesti mihin kannattaa keskittyä, jos pyytää jotain vailla tietoa.

Älkää ihmiset ostako ravinteita ja vitamiineja lisää ja lisää vain koska niitä kannattaa käyttää, koska jos niistä saatavia asioita tulee ravinnosta suhteessa tarpeeksi (tai vaikka liikaa) ne ovat täysin turhia ja jopa haitallisia!

 Mass

Toinen juttu on sitten varusteet. Minkälaisia kenkiä? Kuka saa käyttää vyötä tai vetoremmejä?? Kuinka niitä edes käytetään??? Jokainen joka varusteita tarvitsee kannattaa tietysti niitä käyttää ja jokainen joka harrastaa kannattaa käyttää harrastukseen soveltuvia laitteita ja varusteita tasosta riippumatta! Perustreeniin ei tarvitse vöitä ja remmejä tai 200euron painonnostokenkiä mutta kyllä sitä lenkillekin lähtiessä kuitenkin intersportin kassalla mietitään jokaiselle sopivaa juoksujalkinetta. Ei se tieto pahitteeksi ole. Sen avulla voi sitten valita mitä oikeasti haluaa käyttää ja mitä todella tarvitsee. Mikä auttaa ja mikä haittaa.

Minun toimenkuvaani Easyfitillä kuuluu jatkossa myös lisäraviteiden ja varusteiden myynti. Annan rehellisen arvion siitä minkälaisia asioita kannattaa käyttää ja mitä määriä. Kerron varusteista sekä niiden käytöstä. Minun kauttani Easyfitiltä saa jatkossa Supermassan tuotteet joiden käytön ohjeistan tilanteen ja harjoituskauden mukaan ja annan samalla ohjeita ravitsemuksesta tarvittaessa. Jos haluat lisää tietoa kehityksesi tueksi, kaikille EF asiakkaille kuuluu liikuntaneuvontaa. Sitä varten voit varata minulta suoraan ajan.

Olipa tavoitteet mitä tahansa, tieto tekee ajasta minkä itseemme käytämme paljon merkityksellisempää. Tieto ja ymmärrys on aina kaikkein tärkeintä. Se että ymmärtää, miksi mitäkin tekee ja mitä tarvitsee, on minun tavoitteeni koska siinä missä kaikki liikunta on hyvästä, siihen käytetty aika palvelee paremmin mitä enemmän sen pohjalla on tietoa. Tätä ei voi kiistää kukaan.

 

Zemppiä treeneihin kaikille!

About Risto Savolainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *