maria rengas

Kuulostaako tutulta?

Terve!

 Joka vuosi meillä on neljä vuodenaikaa. Se miten huolehdimme itsestämme eri vuodenaikoina vaihtelee suuresti. Jos nyt ajatellaan hieman karrikoidusti tilannetta, niin meidän aikuisten liikunta ja hyvinvointivuosi menee näin: Uutena vuotena joulun jälkeen ollaan täysin kyllästyneitä suklaaseen, kinkkuun ja yleiseen ähkyyn. Nyt aletaan tekemään asialle jotain, täysillä. No koittaa helmikuun loppu ja motivaatio alkaa olemaan hakusessa liikunnan ja järkevän palauttavan ruokailun suhteen. On tehty liian paljon ”uutuuden” innolla ja halutaan tuloksia nyt-heti-tänne-nopeasti-asenteella. Liikuntakerrat vähenee ja aletaan taas luisua niihin vanhoihin selityksiin ja tapoihin. Maaliskuu sinnitellään. Huhtikuussa jo viisaammat on ymmärtänyt pyytää asiaan apuja, joko PTltä tai pyytänyt treenikaverin mukaan. Joillakin on tässä vaiheessa kiire päästä kesäkuntoon. Kesä lähenee ja alkaa ”kesäkiireet”. On lomaa, reissua, Muumimaailmaa ja grillibileitä. Ei vaan millään ehdi liikkumaan ja kun on kesä, niin lautaselle voi laittaa mitä vaan, koska kesä. Ehkä loma. Koulut alkaa, monella arkirytmi palautuu, mutta motivaatio liikkumiseen ja itsestään huolehtimiseen ei.

Mitä tapahtui toukokuun ja elokuun välillä? Joka vuosi sama kuvio kesän jälkeen: +5kg, olo on nuutunut ja kuntosalin ulko-oven kynnys on kuin Kiinanmuuri?

EasyFit Siilinjärvärvi, matalan kynnyksen kuntosali
EasyFit Siilinjärvärvi, matalan kynnyksen kuntosali

Oletko miettinyt tilannetta niin, että itsestä huolehtiminen olisi itsestään selvyys? Eli arkinen asia, joka antaa sinulle virtaa perhe-elämään, työkuvioihin ja itsetuntoon. Kesäkunto voi olla 365pvä- kunto. Hyvä kunto ja hyvinvointi ei tarkoita välttämättä alhaista rasvaprosenttia, iso hauista ja ikuista maitorahkan syöntiä. Se on sellainen olotila, jossa sinun on helppo hymyillä ja elämä tuntuu astetta kivemmalta. Hiki pintaan muutaman kerran viikossa sinulle mieluisalla tavalla, lautaselle pääasiassa sinulle tarpeellisia tuotteita ja aineenvaihdunta joka toimii, se on hyvinvoinninresepti. Rakettitiede on sitten ihan erikseen :)

Jos nyt et tiedä miten Kiinanmuurin yli tullaan, niin meiltä Easyfitiltä saat apuja. Ammattilainen katsoo sinun elämääsi ja hyvinvointiasi hieman eritavalla. Riittää että rohkeasti otat sinulle sopivalta tuntuvaan tyyppiin yhteyttä.

Kiinanmuurin purkajat
Kiinanmuurin purkajat

Me tehdään Kiinanmuurin purkamista työksemme. Tottahan se on, että eka kerta on aina pahin. Myös liikunnankin suhteen. Aloita sinulle mieluisilla jutuilla. Jos salitreeni ei tunnu omalta, niin tsekkaa 1.9 päivittyvä ryhmäliikuntakalenteri. Meillä on erittäin mukavia tyyppejä Easyfitillä duunissa, muistathan että aina voit nykästä hihasta ja kysyä apuja! Me olemme sitä varten. P.S Muistatko vielä sen treenin jälkeisen ihanan fiiliksen? :) Rakkauvella Maria

 

 

About Risto Savolainen