Personal Trainer Jenna aesyfit siilinjärvi

Jenna Liikanen – EasyFit Siilinjärvi Personal Trainer

Olen syntynyt vuonna 1986. Lapsena olin vilkas poikatyttö, turbovaihde päällä koko ajan. Vanhempani väittivät, että ennen kuin opin edes kävelemää opin juoksemaan ja kiipeämään. Nyt kun katson tukka varisten omaa loputtoman energistä poikaani, niin tunnen syvää myötätuntoa vanhempiani kohtaan.  

Koulutus ja jatkuva kehittyminen

Opiskelin liikuntaneuvojaksi Varalan urheiluopistossa Tampereella. Samaan aikaan työskentelin täysipäiväisesti naisten kuntokeskus LadyLinella Kuopiossa, jossa suoritin koko 3 vuotisen työssäoppimiseni. Opinnoissani erikoistuin valmennukseen sekä kunto – ja terveysliikuntaan. Tänä aikana, kun minusta koulittiin liikunnan ammattilaista, ehdin työskennellä samanaikaisesti myös useille muille liikuntaa tarjoaville tahoille mm. Reippaan-voimistelijoille, Kansalaisopistolle, Siilinjärven kunnalle ja toimin myös uimavalvojana sekä vesiliikunnanohjaajana Siilinjärven virkistysuimala Fontanellassa. Kokemusta siis riittää.

10 vuotta toimin kuntosaliohjaajana, henkilökohtaisena kuntovalmentajana ja ryhmäliikuntaohjaajana edellä mainitussa naisten kuntokeskuksessa. Loppuosan tästä ajasta olin myös keskuksen kuntosalivastaava. Sitten sain kimmokkeen ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi ja tätänykyä toimin itsenäisenä Kunto – ja Hyvinvointivalmentajana. Vuosien varrella olen suorittanut ammattiani edistäviä kursseja ja koulutuksia mm. kuntosaliohjaajan koulutuksen, työpaikkaohjaajan koulutuksen, Naisten elinkaareen perehtyvän Lady Trainer–koulutuksen ym. oheiskoulutuksia, joita meille järjestettiin päivittääksemme ohjaamistaitojamme eri osa-alueilla.  Ja on minulla myös muutama Les Mills – lisenssikin, joita meillä Easyfitillakin jokunen pyörii.  Lisäksi kiertelen edelleen kehitystä ylläpitäen eri koulutuksia, luentoja, workshoppeja ja leirejä. Tällä alalla tieto ja metodit muuttuvat jatkuvasti, joten täytyy olla kiinnostunut päivittämään tietotaitoaan ja kehittymään myös kokoajan. Seuraavaksi suunnitelmissani on perehtyä funktionaaliseen lääketieteeseen ja ravitsemukseen.

Minä valmentajana

Valmentajana olen realistinen ja vaativa, mutta ymmärtäväinen. Huumorin säilyttäminen töitä paiskiessakin on minulle enemmän kuin tuhat jänistä! Lähtökohtana on aina huomioida asiakas kokonaisuutena johon kuuluu menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Niistä rakennamme tien kohti määränpäätä. Ensisijaisesti opetan asiakastani tuntemaan kehonsa ja käyttämään sitä. On tärkeää ymmärtää, että toimiva ja vahva keho on monipuolinen. Silloin täytyy kehittää voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, hermotusta, tasapainoa, kehonhallintaa, motoriikkaa ja kehontuntemusta. On opittava ymmärtämään, miten kehon liikeketjut vaikuttavat toinen toisiinsa. Näitä asioita työstämme ja hiomme yhdessä.

Minulla on ollut jo lukuisia yksilövalmennettavia ja kokonaisuudessaan vuosien varrella satoja asiakkaita. Olen ohjannut heitä kohti terveempää ja toimivampaa elämää, mutta täytyy kyllä sanoa, että asiakkaani ovat opettaneet minua paljon enemmän.  Opin koko ajan lisää ihmisyydestä ja yksilöllisyydestä. Oppikirjoista ei tätä voi samassa mittakaavassa edes oppia. Tässä työssä joutuu usein toimimaan myös niin sanotusti psykologina ja se vaatii ihmisen lukutaitoa. Siispä silmä on harjaantunut niin fyysisten kuin henkisten ominaisuuksien havaitsemisessa.

Mitä asiakkaani ovat minusta kertoneet?

Tähän astiseen matkaani mahtuu lukuisia onnistumistarinoita ja kiitollisia asiakkaita. Se on minulle aito onni, kun joku onnistuu taltuttamaan haasteensa ja pääsee tavoitteisiinsa ja on itsensä silmissä voittaja! Olen mielestäni todella onnekas sen suhteen, että saan vaikuttaa ja olla läsnä näinkin yksilökohtaisissa haasteissa ja rakastan työni monimuotoisuutta. Saan antaa asiakkailleni työkaluja elämänsä uudelleen rakentamiseen.

Jokainen on oman elämänsä kirvesmies. Itsestä huolehtiminen on kokopäiväduunia.

Loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin vain korvien välissä. Mieli on ihmisen suurin vastus.  Lähes kaikesta pystyy selviytymään, kun vaan tahtoa on riittävästi. Mielen treenaaminen täytyy aloittaa ensimmäisenä. Kun sitä vahvistaa, niin itseluottamus kasvaa ja onnistuminen on helpompaa. Fyysinen harjoittelukaan ei tunnu niin kuormittavalta, kun on henkisesti vahvempi.
Kiitos, että tutustuit minuun. Toivon, että voin olla avuksi matkallasi kohti vahvempaa ja elinvoimaisempaa sinua!

About Risto Savolainen