Personal Trainer Hannu Easyfit

Hannu Koskinen | Easyfit Siilinjärvi Personal Trainer

Tausta ja oman itsensä valmentaminen

Vietin nuoruuteni kamppailulajien parissa. Harrastin useita lajeja kymmenkunta vuotta, jolloin harjoituksia vedettiin itse. Samalla toki oppia otettiin vastaan monilta erilaisilta ihmisiltä ja monenlaisissa ryhmissä. Tavoitteet suorituskyvyn parantamisesta johtivat kuitenkin salille, jossa aika pian huomasin, että vaikka teen asiat valmentajien mielestä oikein, suorituskyvyn lisääntyessä alkoi ilmetä vakavia ongelmia. En ymmärtänyt mikä kyseiset vaivat aiheuttaa, koska en ollut mielestäni rikkonut mitään eikä mikään vaurio selittänyt mitään näistä oireista. Hain ratkaisua ongelmiin mm liikuntapoliklinikalta, fysiatrien ja fysioterapeuttien kanssa ja lukuisilta valmentajilta, joilta ei saanut ratkaisuja. Lääkärit tutkivat rakennetta ja kehon liikkeen ammattilaiset antoivat  ohjeita, joista ei ollut apua. Minä vain halusin tietää, miten saisin kehoni toimimaan haluamallani tavalla.

Lopulta en nähnyt muuta mahdollisuutta avata omia haasteitani, kuin lähteä itse kouluttautumaan alalle. Tässä vaiheessa ei ollut aikomustakaan tehdä valmentamisesta ammattia mutta tein kyllä kaikkeni oppiakseni ymmärtämään oman kehoni.

Tieni valmentajaksi

2000-luvulta eteenpäin mukaan tuli muutamia asiakkaita, joiden kautta opin lisää. Ja sitten mukaan tuli lisää asiakkaita. 2004 vuonna minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa oma kuntosali. Tämän jälkeen olen ollut todella onnekas päästessäni touhuamaan satojen erilaisten ihmisten kanssa aina saliharrastajista kuntoutettaviin, maratoonareista voimanostajiin ja kehonrakentajista lentopalloilijoihin. Olen toiminut yhteistyössä joukkueiden kuten KeLy (salibandy 1 divari) taustalla sekä hoitanut kuntoutuksia liikuntakiellossa oleville urheilijoille monissa lajeissa. Matkalla on käyty Trainer 4 You koulutukset ja yksittäisiä koulutuksia ravintoon ja kuntoutukseen/liikkeeseen. Lisäksi ammattitaitoani on lisännyt yhteistyö erilaisten ammattilaisten kuten selkäterapeuttien, fysioterapeuttien ja hierojien kanssa omien valmennettavieni taholla.

Oma liikunta nykyään

Itse olen kiinnostunut kaikenlaisesta liikunnasta. Teen paljon harjoituksia kehonpainolla telineissä sekä tolpissa silloin kun voimaharjoittelu sen mahdollistaa. Olen kilpaillut myös pikajuoksussa (Pohjois-Savon aluemestari vuodelta 2012) ja voimanostossa. Tavoitteenani on olla mahdollisimman hyvässä kunnossa joka osa-alueella. Parhaita omia saavutuksiani voimanoston puolelta lienee sotilaspenkin maksimin SM 4 2007, joukkuepenkin SM 2013 ja penkkipunnerruksen Euroopan mestaruus 2015. Olin valmistautumassa myös 2009  EM kisoihin mutta aikataulut eivät tätä sallineet.

Valmennusfilosofiani

Henkilökohtaisessa valmennuksessa pyrin yhdistämään perinteiseen voimavalmennukseen nivelten ja nikamien tasapainoaistiin perustuvaan analyyttiseen valmennukseen. Tavoitteenani on liikkeen analysoinnin kautta opettaa maanläheisesti ymmärtämään omia heikkouksia ja oppimaan kuinka niitä saisi vahvistettua. Näin saamme paitsi muutettua oman liikkeen aiheuttamia kiputiloja ja rasitusvammoja mutta myös vahvistettua heikkouksia joiden kautta opitaan käyttämään kehosta enemmän siellä jo olevaa suorituskykyä. Analysoin kehon tomintaa myös ravintovalmennuksessa, jossa tavoitteena on sekä auttaa pääsemään henkilökohtaisiin tavoitteisiin että opettaa riittävästi perustietoa ravinnosta ja kehon toiminnasta,. Tavoitteena on siis pysyvä elämäntapamuutos, On tärkeää sovittaa liikunta ja ravinto osaksi olemassaolevaa elämää eikä pakottaa elämää sopimaan johonkin muottiin.

Tieto näyttää tien voittoon!!

About Risto Savolainen